dijous, 24 de juliol del 2008

EMMIRALLAMENT DIGITAL

Com molts de vosaltres sabreu el portal web de l’Olleria està “en construcción”. L'anterior pàgina de l’Ajuntament de l’Olleria era bastant precària: poca actualització, notes de premsa anacròniques, poca participació ciutadana i impossibilitat de llegir la pàgina en la nostra llengua.

Ara que la pàgina està en construcció voldria proposar un model emmirallat en un poble que comparteix moltes característiques amb l’Olleria. El poble del que parle és Sentmenat, a la comarca del Vallès Occidental, a la província de Barcelona. Este poble té uns 7500 habitants, celebra les festes la primera setmana de setembre i ha canviat recentment d’un llarg govern socialista a un executiu de Convergència i Unió.

L’estructura digital de Sentmenat s’organitza en dos webs, una més institucional i una altra anomenada “Barri Virtual” on hi apareixen notícies i hi ha una gran intervenció de la ciutadania, al cap i a la fi, és un barri, un barri de persones del poble.

El barri digital de Sentmenat és com una extensió no oficial del web del poble, malgrat tot, inclou gran part de la informació que també recull la pàgina institucional. Però sens dubte el més interessant són els blocs que s’han donat a diverses persones de diferents parers i punts de vista sobre l’actualitat.

Pel que fa a la pàgina oficial de l’Ajuntament també està molt bé, gaudeix d’una organització interna i no és gaire difícil trobar els continguts. A més ofereix la possibilitat d’enllaçar amb publicacions i iniciatives de l’Ajuntament.

Ara vos preguntareu a què ve tot este roll. La veritat és que la meua intenció, com he dit, és emmirallar el seu web amb el que deuria ser el/s nostre/s portal/s digital/s. Una pàgina senzilla, sòbria i fàcil de fer servir, però sobretot una pàgina de l’Olleria i per a l’Olleria. Mentre el poble no puga participar en la seua pròpia web estic segur que serà un fracàs.


1 comentari:

Julià Engo ha dit...

Hola Vicent, tens raó. L'anterior pàgina web de l'Ajuntament de l'Olleria era un embolic i no servia per res.
Per això estem treballant en un nou espai de comunicació i administració. Estem treballant per millorar l'aparença, que siga més fàcil trobar les coses, en una organització racional i ordenada, que siga més còmoda també per als treballadors municipals a l'hora de poder actuar amb ella sense dependre de ningú.
I evidentment, totalment en valencià.
Al mateix temps estem avançant per poder oferir serveis d'administració electrònica per a que alguns tràmits es puguen fer i seguir des de casa.
Tot açò costa temps i diners, i molt prompte estarà en funcionament. Tingueu en compte que ara fa 100 dies que hem entrat a governar.

Julià Engo.
Alcalde de l'Olleria.