dimecres, 30 de juliol del 2008

FEM FEMER

Si hi ha alguna cosa de què l’Olleria té supervàit és de perruqueries, va haver una temporada que n’obrien com a bolets, i com a bolets ens hem quedat. Però si hi ha cap cosa de què l’Olleria té dèficit és de contenidors i de papereres.

Som conscients, almenys intentem ser-ho, que el tractament de residus és complicat, ho és per a una família i encara més per a un poble sencer. Però la cosa esdevé molt més complicada quan una família no pot reciclar paper perquè el contenidor de reciclatge blau està a més de deu minuts de sa casa. Una llàstima. O quan els containers estan en tan mal estat que és impossible dipositar els fems. Segons ha dit el consistori els contenidors arribaran i l’Olleria podrà reciclar… però de moment això és el que n’hi ha.

Però no tota la càrrega de culpa la té l’Ajuntament, som nosaltres mateixos els qui dificultem la tasca. No tenim una educació ciutadana plena… treiem el fem quan volem i el tirem on volem i moltes vegades les voreres es veuen taponades. Tothom vol tenir el contenidor prop de casa, però ningú vol tindre’l a la porta de casa i això també és una decissió complicada de prendre. En este aspecte, crec, creiem, que entre tots hem de col·laborar per fer la feina una mica més fàcil, però el que és evident és que l’Olleria necessita una actuació ràpida en matèria de tractament de residus, i no parle de la famosa planta de tractament de residus, sinó de més contenidors, més papereres i sobretot més netedat als carrers.

Perquè és als carrers on més es nota. Al final del carrer del Batle, just al costat de la plaça de la Verge de Loreto el panorama és bastant crític… a les set del matí quan se suposa que tot ha d’estar net… els gots de plàstic, els papers i les deixalles de la gent “campan a sus anchas”. No és tot, tres taques, com diria algú, tres pegomastres (possiblement restes d’un excès alcoholic) fa setmanes que acumulen negror… A tot açò vaig escoltar dir al senyor alcalde, Julià Engo, a una entrevista retransmessa per MK-Locàlia, que el poble està en vies de comprar una NetejaPlus3000*, una màquina netejadora multifunció que promet ser part de la solució als problemes de neteja de les vies públiques…

El que també seria necessari és netejar les parets de totes les barbaritats que s’hi escriuen… però això, amics meus, són figues d’un altre paner.

* Qualsevol paregut amb el nom real de l’aparell serà pura coincidència.



PREGUNTA OBERTA: Què opineu de l'estat dels contenidors? Com creieu que pot millorar el poble en matèria de neteja?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Calen més contenidors, és clar, i en millors condicions. Però cal, sobretot, més educació. I no vull dir formació acadèmica d'escola, que també, sinó educació en la convivència.

Anònim ha dit...

Em pareix fortíssim la falta de papereres a l'avinguda on totes les nits d'estiu s'ompli de gent jove per fer-se el gelaet